ГоловнаПолітика

Луценко не виключає процедури екстрадиції для Димінського

Але поки що бізнесмена ні в чому не звинувачують.

Луценко не виключає процедури екстрадиції для Димінського
Фото: zik.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Україна може звернутися до Швейцарії з проханням про екстрадицію бізнесмена Петра Димінського, якщо слідство отримає докази його провини в смертельній ДТП у Львівській області.

Про це він сказав журналістам під час прем'єри фільму "Червоний" у Києві.

"Чоловік, який нібито був за кермом, який бере на себе цю роль, за ним реально не був. Ми це встановили точно. Тепер питання - чи був за кермом Димінський? Відповідь ми отримаємо після роботи експертів. Кілька напрямків експертизи, починаючи від біологічних матеріалів, відеоматеріалів та інших речей, які ми замовили у фахівців. Потім, якщо експертиза покаже, що за кермом був саме пан Димінський, він, безумовно, буде вже як підозрюваний викликатися для вручення підозри. Якщо він не прибуде на ці та інші слідчі дії, будемо діяти передбаченим законом шляхом, аж до звернення по міжнародну правову допомогу", - сказав Луценко.

При цьому Луценко підкреслив, що він ні в чому не звинувачує Димінського і допускає, що за кермом могла перебувати інша людина.

Але якщо бізнесмен усе ж був за кермом, Генпрокуратура готова пройти весь шлях, аж до екстрадиції, щоб повернути його в Україну.

"Закон передбачає можливість через ГПУ звертатися до наших колег за кордоном - чи то Швейцарія, чи будь-яка інша країна - і через встановлені процедури отримувати цю людину згідно з екстрадицією", - сказав він.

Луценко сподівається, що до цього не дійде і Димінський як поважна людина буде краще співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів-Краковець "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Провину за ДТП узяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ, його заарештовано. Але слідство встановило, що Борщ не був за кермом у момент аварії. Димінського викликали на допит, на якому планувалося взяти зразок його ДНК. Однак незабаром Димінський, за даними Геращенка, вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви і на допит не з'явився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram