ГоловнаПолітика

Проект "плану Маршалла" для України представили в ЄС

Єврокомісія вивчить цю пропозицію і подивиться, яким чином зможе взяти участь.

Проект "плану Маршалла" для України представили в ЄС
Фото: Depositphotos\mshch1

Українсько-литовський проект "плану Маршала" для України представили в європейських інститутах, його вивчить Європейська комісія, повідомив голова представництва України при ЄС Микола Точицький у коментарі "Інтерфаксу-Україна".

"Була презентація цього плану в європейських інституціях, і Європейська комісія досить серйозно до цього поставилася. З огляду на те, що українсько-литовський план передано нещодавно, то Єврокомісія вивчить цю пропозицію і подивиться, яким чином вони зможуть у цьому взяти участь", - заявив він.

За словами голови представництва України при ЄС, проект документа передбачає виділення щорічно 5 млрд євро на підтримку реформ в Україні.

"На що ми вийдемо врешті-решт, маю на увазі ЄС, оскільки я тут можу говорити тільки за ЄС, яким чином Євросоюз візьме участь - це ще до вивчення, але думаю, за 1-1,5 місяця ми будемо мати бачення", - додав Точицький.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року Європейська народна партія (ЄНП) схвалила резолюцію про розробку "плану Маршалла" для України.

У середині червня депутат литовського Сейму Андрюс Кубілю заявив, що довгостроковий план підтримки України (так званий "план Маршалла для України") буде представлено на саміті Східного партнерства в листопаді.

13 липня на саміті Україна - ЄС у Києві президент Петро Порошенко обговорював довгостроковий план підтримки України з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram