ГоловнаПолітика

Порошенко провів зустріч з міністром оборони Польщі

Підрозділи ЗСУ вперше візьмуть участь у військових навчаннях країн Вишеградської четвірки. 

Порошенко провів зустріч з міністром оборони Польщі
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко 24ерпня провів зустріч з міністром оборони Польщі Антоні Мацеревичем. Глава держави подякував Антоні Мацеревичу за особисту присутність на параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України та високо оцінив участь підрозділів Польського Війська у святкуванні, що стало "історичним днем для українського-польської дружби", повідомляє прес-служба Порошенка.

Президент відзначив конструктивність та інтенсивність діалогу між оборонними відомствами двох держав, зокрема ефективну співпрацю в рамках українсько-польсько-литовської бригади ЛитПолУкрбриг.

Петро Порошенко і Антоні Мацеревич обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною і Польщею, реалізацію рішень Варшавського саміту НАТО, а також питання активізації участі України в спільних багатонаціональних навчаннях. Досягнуто домовленості, що підрозділи Збройних Сил України вперше у своїй історії візьмуть участь у військових навчаннях країн Вишеградської четвірки.

Антоні Мацеревич запевнив Порошенка, що Польща була, є і буде разом з Україною, тому що "ваша країна захищає Європу". Глава польського оборонного відомства підтвердив, що Польща й надалі буде неухильно підтримувати зусилля з відновлення територіальної цілісності й суверенітету України.

Напередодні Порошенко обговорив ситуацію на Донбасі з міністрами оборони Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram