ГоловнаПолітика

Волкер: конфлікт на Донбасі можливо вирішити за кілька місяців

Припинення війни на Донбасі - ключова вимога для поліпшення відносин США і Росії. 

Волкер: конфлікт на Донбасі можливо вирішити за кілька місяців
Курт Волкер
Фото: СММ ОБСЕ

Спецпосланець США Курт Волкер вважає, що конфлікт на Донбасі можливо вирішити за кілька місяців.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Дождь".

"Якщо Росія проявить готовність вирішувати проблеми і ми зі свого боку теж будемо готові до цього, я впевнений, що все можна буде вирішити за кілька місяців. Я не думаю, що це буде важко здійснити. Складність полягає в тому, щоб ухвалити рішення. Я думаю, що буквально протягом декількох місяців ми побачимо, є прогрес чи ні", - заявив він.

Волкер наголосив, що припинення війни на Донбасі - ключова вимога для поліпшення відносин США і Росії.

"У Гамбурзі президент Трамп сказав президенту Путіну, що ми не зможемо зміцнити або поліпшити американо-російські відносини доти, доки не буде розв'язано конфлікту в Україні. Це заважає налагодити двосторонні відносини ... Для Трампа конфлікт в Україні - це одна з основних перешкод на шляху поліпшення відносин США і Росії. Звичайно, це не єдина проблема", - заявив американський посол. 

 

На його думку, для припинення війни необхідна лише політична воля.

"Збираємося ми вирішити цю проблему чи ні? Якщо збираємося, тоді ми можемо використовувати для цього мінський процес. Але спочатку нам потрібно виробити систему ухвалення рішень. Зараз у нас цього немає, тому нормандський формат не дає очікуваного результату", - сказав Волкер.

Нагадаємо, 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпредставником щодо України. Він координуватиме зусилля Держдепартаменту з урегулювання конфлікту в Україні.

Останніми роками Волкер працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram