ГоловнаПолітика

Порошенко вважає ефективною роботу спецпосланця США Волкера

"Я ще раз можу тільки привітати діяльність посла Волкера".

Порошенко вважає ефективною роботу спецпосланця США Волкера
Фото: Facebook/Europa Libera

Президент Петро Порошенко вважає ефективною роботу спецпосланця США Курта Волкера, який за дорученням Держдепартаменту займається питаннями мирного врегулювання на Донбасі.

"Стосовно пана Волкера, я ще раз можу тільки привітати діяльність посла Волкера. Я хочу сказати, що ми дуже задоволені і фактом призначення такого досвідченого аналітика, дипломата. Упевнений в тому, що співпраця, яка сьогодні є на рівні нашого Міністерства закордонних справ, представників моєї Адміністрації, може свідчити про високу ефективність роботи пана Волкера, в тому числі і під час зустрічі з Сурковим", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпредставником щодо України. Він координуватиме зусилля Держдепартаменту з врегулювання конфлікту в Україні.

Волкер - фахівець в сфері міжнародних відносин. З 1986 року він працював аналітиком в ЦРУ, з 1988 року - в Держдепі США. У 1998 році Волкер став першим секретарем американської місії в НАТО, в 2005 році - заступником помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії; а в 2008-2009 роках був постпредом США в НАТО.

Останні роки Волкер працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна.

23-24 липня Волкер перебував в Україні. У тому числі він відвідав прифронтову Авдіївку і Краматорськ.

Після України він відправився в Париж, щоб обговорити з представниками Франції і Німеччини хід переговорів у мінському (Україна, Росія, ОБСЄ) і нормандському (Україна, Росія, Франція, Німеччина) форматах. Також він відвідав Брюссель для переговорів з представниками Євросоюзу і НАТО, Відень для зустрічі з керівництвом ОБСЄ і Лондон для переговорів з британською владою.

21 серпня Волкер зустрівся в Мінську з Сурковим.

23 серпня спецпосланець знову прибув до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram