ГоловнаПолітика

Сайт "Миротворець" запустив систему розпізнавання облич

Вона дозволяє шукати неблагонадійних осіб за фото.

Сайт "Миротворець", що збирає особисті дані про сепаратистів, 24 серпня запустив систему розпізнавання облич, написав в фейсбуці один з кураторів ресурсу нардеп Антон Геращенко.

"Система автоматичного розпізнавання облич тих, хто зазіхнув на незалежність і територіальну цілісність України, Identigraf запущена! Відтепер і назавжди, кожен може зайти за посиланням: https://identigraf.center, і перевірити приналежність особи до антиукраїнської та антидержавної діяльності за його фотографією", - заявив він.

На сайті проекту зазначається, що користувачі діляться на три категорії: звичайні, авторизовані і VIP. Запити останніх виконуються в першу чергу. Щоб виконати перевірку користувач спочатку повинен вказати номер телефону.

Нагадаємо, в травні минулого року навколо сайту "Миротворець" розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис. журналістів, які отримали "акредитацію" в "ДНР" і "ЛНР". Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їх персональних даних.

Прокуратура Києва розпочала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів", Євросоюз зажадав видалити список, а омбудсмен Валерія Лутковська закликала закрити сайт. У підсумку творці "Миротворця" заявили, що закривають сайт, але через тиждень відновили його роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram