ГоловнаПолітика

Стали відомі наслідки пожежі в апеляційному адмінсуді Харківської області

Архів можна відновити, а от комп'ютери залило водою.

Стали відомі наслідки пожежі в апеляційному адмінсуді Харківської області

Архів Апеляційного адміністративного суду Харківської області, в якому у вівторок увечері сталася пожежа через влучення блискавки, можна відновити, однак дві третини комп'ютерів виведено з ладу. Також є загроза, що обваляться перекриття одного з поверхів.

Як повідомляють на сайті Ради суддів України, на 10:00 середи призначено збори суддів, де повинні вирішити питання подальшої організації роботи суду.

"Як повідомив виконувач обов'язків керівника апарату суду Ілля Янчевський, зараз будівлю відключено від джерел енергоживлення і зв'язку. Серверне обладнання, яким забезпечується автоматизована система діловодства суду (АСДС), працівники суду вивезли в безпечне місце ще під час пожежі, і воно не постраждало; архів, справи, які перебували в кабінетах суддів у металевих шафах, частково залиті водою, але цілком підлягають відновленню. Гірше з комп'ютерним обладнанням - від води постраждали майже 70% комп'ютерів і оргтехніки", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, обвал загрожує перекриттю 3-го поверху, найбільше пошкодженому вогнем і водою.

Нагадаємо, пожежа в будівлі Харківського апеляційного адмінсуду поширилася на площу 1,8 тис. кв. м. Її вдалося загасити під ранок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram