ГоловнаПолітика

Голова Харківської ОДА зустрілася з послами Сербії та Македонії

Обговорювалися перспективи співпраці і розширення бізнес-контактів.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична 21 серпня зустрілася з послом Сербії в Україні Раде Булатовичем і послом Македонії Столе Змейкоскі.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляється на сайті обладміністрації, на переговорах обговорювалися перспективи подальшої співпраці між Харківською областю і цими європейськими республіками, зокрема розширення двосторонніх бізнес-контактів.

Керівник області розповіла про успіхи харківської промисловості, відзначивши зростання обсягів виробництва і відродження низки важливих підприємств регіону.

"Цього вдалося досягти завдяки успішній диверсифікації ринків збуту. Над цим активно працювали самі підприємства. У нашої промисловості є підтримка обласної адміністрації і державної влади. Всі включилися в роботу, і як результат - промисловість зростає, ми бачимо потенціал експорту. Це дає нам можливість розвивати економічну активність в регіоні і забезпечувати роботою наших жителів", - сказала Юлія Світлична.

Вона також відзначила роль міжнародних представництв Харківщини - офісів у Вашингтоні і КНР, які дозволяють нашим підприємствам знаходити партнерів та інвесторів.

Говорячи про бізнес-клімат регіону, голова ХОДА підкреслила, що керівництво області готове надавати підтримку і гарантувати безпеку чесному бізнесу.

"Для бізнесу важливі дві складові - фінансова ефективність і безпека. Перша складова залежить виключно від підприємців, а забезпечення безпеки ми беремо на себе", - підкреслила Юлія Світлична.

Одним з найважливіших комунікативних майданчиків для бізнесу і влади, за словами голови ХОДА, є щорічний міжнародний економічний форум, який цього року пройде наприкінці вересня. Юлія Світлична запросила послів Сербії та Македонії взяти участь у цій події.

Столе Змейкоскі (ліворуч) і Раде Булатович
Фото: kharkivoda.gov.ua
Столе Змейкоскі (ліворуч) і Раде Булатович

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Сербія в Україні Раде Булатович зазначив, що за останні роки Харківська область продемонструвала ривок у соціально-економічному розвитку, що особливо важливо, враховуючи її прифронтове розташування.

"Харків є дуже важливим для підтримання миру і стабільності в країні. Ваші успіхи говорять про те, що Президент ухвалив правильне рішення, призначаючи керівника області. Спасибі за те, що ви робите для підтримки цілісності України", - звернувся Раде Булатович до Юлії Світличної.

Столе Змейкоскі, зі свого боку, подякував голові ХОДА за запрошення взяти участь у VIII Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".

"Я брав участь у минулорічному форумі. Він був дуже продуктивним. Сподіваюся, цього року він пройде так само успішно, і обов'язково візьму в ньому участь", - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram