ГоловнаПолітика

Януковичу призначили нового держадвоката

Процес у справі екс-президента затягується.

Януковичу призначили нового держадвоката
Виктор Янукович
Фото: стоп-кадр видео

Центр надання безоплатної правової допомоги призначив адвоката Максима Гераська для захисту колишнього президента Віктора Януковича в Оболонському районному суді.

Про це повідомив сам Герасько агентству "Інтерфакс-Україна".

Герасько зазначив, що вже зустрічався з попереднім захисником Януковича у цій справі Віталієм Мешечеком. "Він сказав, що у справі немає жодних серйозних документів і справа досить перспективна", - додав він.

При цьому адвокат зазначив, що свою власну позицію він сформує після вивчення матеріалів справи, що має намір розпочати після вирішення низки організаційних питань.

Герасько - київський адвокат, має адвокатську ліцензію з 2010 року.

Нагадаємо, суд у справі Януковича почався в середині травня, проте фактично процес перебуває на початковому етапі.

6 липня Янукович через російські ЗМІ заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх захисників у ній. Він передбачає, що рішення Оболонського суду заздалегідь визначене і його засудять до довічного ув'язнення.

У відповідь Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича. Це призвело до паузи в судовому процесі через бажання Мешечека ознайомитися з матеріалами справи.

Однак 17 серпня Мешечек відмовився від своїх обов'язків захисника, заявивши, що справа для нього надто складна.

Наступне засідання у справі Януковича призначено на 6 вересня.

Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 р., перебуваючи на території РФ, він скоїв держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram