ГоловнаПолітика

Винуватця ДТП за участю автомобіля Димінського встановлять за ДНК

"Якщо ДНК не збіжиться, то буде очевидно, що за кермом машини був не охоронець, а хтось інший".

Винуватця ДТП за участю автомобіля Димінського встановлять за ДНК
Фото: zik.ua

Слідчий Національної поліції, який веде справу про смертельну ДТП за участю автомобіля бізнесмена Петра Димінського, призначив експертизу слідів біологічних матеріалів, які залишилися на подушці безпеки після аварії.

Про це повідомив наближений до поліції депутат Верховної Ради Антон Геращенко.

"Експертиза буде проведена в Києві, в Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС, силами кращих українських експертів. За залишеними на матеріалі подушки слідами від дотику обличчя водія буде встановлено формулу його ДНК. Потім ДНК особи, яка перебувала в момент зіткнення за кермом Mercedes, буде порівняно з ДНК 43-річного охоронця Петра Димінського, який заявив, що за кермом у момент зіткнення було саме він. Якщо ДНК не збіжиться, то буде очевидно, що за кермом машини був не охоронець, а хтось інший", - написав депутат у фейсбуці.

Геращенко порадив Димінському надати слідству можливість узяти в себе пробу ДНК, щоб прискорити процедуру встановлення реального винуватця смертельної аварії.

Нагадаємо, в п'ятницю на трасі Львів-Краковець "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, його заарештували. Водночас родичі загиблої стверджують, що за кермом "Мерседеса" перебував сам Димінський, а Борщ узяв на себе провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram