ГоловнаПолітика

Міська влада почала реновацію Подолу, її підтримав бізнес-центр ASTARTA Новости компаний

Міська влада почала реновацію Подолу, її підтримав бізнес-центр ASTARTA

У липні 2017 служби КМДА почали реконструкцію та благоустрій кількох вулиць на Подолі - вул. Ярославської на ділянці від вул. Почайнинської до вул. Набережно-Хрещатицької, вул. Почайнинської на ділянці від вул. Нижній Вал до вул. Ярославської. БЦ ASTARTA став одним з перших комерційних об'єктів, які долучилися до реновації і благоустрою Подолу, яку ініціювала і здійснює міська влада.

У липні забудовник БЦ АSTARTA виконав роботи із заміни старого асфальту на нове дорожнє полотно, що гармоніює з архітектурою історичного Києва, реставрацію плитки на тротуарах на вулиці Почайнинській. Аналогічні роботи на вулиці Ярославській проведуть протягом серпня-вересня, а на вулиці Нижній Вал і Набережно-Хрещатицькій зроблять нові тротуари та встановлять новий гранітний бордюр. Комплекс робіт тільки з улаштування нового дорожнього покриття проїжджої частини оцінюють у 5 млн грн, їхнє фінансування є доброю волею забудовника бізнес-центру.

"Наше завдання не просто створити сучасний і красивий БЦ, ми хочемо, щоб діловий квартал ASTARTA став імпульсом для початку позитивних змін і трансформацій як ділового Подолу, так і Києва загалом", - прокоментував керівник проекту БЦ ASTARTA Іван Пуголовкін.

Київська міська державна адміністрація позитивно відреагувала на ініціативу забудовника упорядкувати вулиці і взяла на себе виконання робіт із заміни теплових мереж, необхідних для зниження ризику потенційних аварійних ситуацій і для довгострокової експлуатації нового дорожнього покриття.

"Ми багато уваги приділяємо благоустрою міста загалом, - прокоментував перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. - Це означає готовність чесно бачити проблемні місця і, за змогою, оперативно їх виправляти. Ми завжди підтримуємо бізнес, який спрямований не тільки на зростання власних показників, а й на соціальну відповідальність. Це важливо для розвитку", - підкреслив він.

Як повідомляли раніше, АSTARTA буде єдиним діловим кварталом, побудованим за принципом "місто в місті". Крім БЦ АSTARTA, після реставрації в діловий квартал увійдуть кілька будівель по вул. Нижній Вал і Почайнинській. Уже зараз забудовник реставрує фасад БЦ «Каньйон» за адресою Ярославська, 56, а також облаштовує внутрішній двір - майданчики між БЦ ASTARTA, БЦ "Каньйон" і супермаркетом "Фуршет". Він передбачає збільшення кількості паркомісць, установлення простої і зручної схеми навігації і транспортну доступність.

БЦ АSTARTA відкриється на початку жовтня 2017 року. У внутрішньому дворику БЦ буде облаштовано "зелений" громадський простір - сквер з оригінальним ландшафтним дизайном, фонтаном і зеленим газоном для "релакс-прогулянок" босоніж. Сквер буде відкритим не тільки для співробітників офісів БЦ, а й для всіх жителів і гостей Києва.

БЦ ASTARTA - перша будівля в Україні, побудована відповідно до технологій "зеленого" будівництва і сертифікована за міжнародним стандартом BREEAM Interim 2013. Інфраструктура БЦ створена за концептом "місто в місті": зона побутових послуг, відділення банку та пошти, нотаріус, ресторан, кав'ярня, їдальня, спортклуб, супермаркет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram