ГоловнаПолітика

Вища рада правосуддя відсторонила від посади одіозного харківського суддю

Він проходить у двох кримінальних провадженнях про хабарі. 

Вища рада правосуддя відсторонила від посади одіозного харківського суддю
Судья - в желтой рубашке
Фото: vru.gov.ua

Вища рада правосуддя в суботу розглянула й задовольнила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як ідеться на сайті ВРП, термін відсторонення Лазюка - до 30 вересня.

30 травня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру Лазюку за вимагання хабара в розмірі 75 тис. гривень. За версією слідства, суддя вимагав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в інтересах хабародавця.

Кримінальне провадження за цим епізодом було порушено ще в березні 2015 року. Його розслідування проводили слідчі з особливо важливих справ Генеральної прокуратури, однак складу злочину не знайшли і провадження закрили.

У травні 2016 року детективи НАБУ витребували це кримінальне провадження в Генпрокуратурі й після вивчення визнали його перспективним. У липні того самого року керівник САП скасував постанову про закриття справи. 28 жовтня 2016 року детективи НАБУ почали розслідування обставин скоєння злочину суддею Лазюком.

Підозрюваний суддя водночас є обвинуваченим в іншому кримінальному провадженні, що розслідується детективами НАБУ. Справа про отримання ним неправомірної винагороди в розмірі 800 доларів слухається в Полтавському районному суді Полтавської області.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram