ГоловнаПолітика

Органи МВС перейдуть на посилений варіант несення служби з 20 серпня

Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба, ДержНС і Міграційна служба готуються до Дня Незалежності.

Органи МВС перейдуть на посилений варіант несення служби з 20 серпня
Фото: http://mvs.gov.ua/

З 20 серпня в зв'язку з підготовкою до Дня Незалежності органи системи МВС переходять на посилений варіант несення служби.

Про це в. о. міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив у п'ятницю під час наради за участю керівництва Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.

"Попереду свята, і планується проведення масових заходів у всіх областях. Ми повинні продемонструвати, що ми здатні забезпечити правопорядок у державі. Тому з 20 серпня особовий склад Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної служби з надзвичайних ситуацій перекладається на посилений варіант несення служби", - наводяться слова Ярового на сайті МВС.

В. о. міністра внутрішніх справ поставив завдання максимально залучити особовий склад Національної поліції для патрулювання, перш за все в місцях проведення масових заходів. Він також доручив посилити контроль на пунктах в'їзду-виїзду з міст і за ситуацією на дорогах.

Голова Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що до цілодобового несення служби, в тому числі і на вихідні, будуть залучатися всі підрозділи поліції, враховуючи допоміжні служби. "Сьогодні з 15:00 поліція переходить на посилений режим несення служби, який триватиме до особливого розпорядження 26-27 серпня", - сказав Князєв.

Командувач Національної гвардії Юрій Аллеров повідомив, що підрозділи НГУ готові до посиленого варіанту несення служби.

Своєю чергою перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький наголосив на необхідності посилення цілодобового моніторингу техногенної і пожежної безпеки в зв'язку з високим 5 класом пожежної небезпеки на території держави, а також штормовим попередженням.

За словами першого заступника голови Держприкордонслужби Василя Серватюка, сьогодні підрозділи відомства виконують завдання в посиленому режимі. Він також повідомив про збільшення пасажиропотоків на державному кордоні, що обумовлено завершенням сезону відпусток, підготовкою до державних свят та наближенням навчального року. Серватюк додав, що можливість провокаційних дій в районі пунктів пропуску з блокуванням різного роду очікується протягом святкових днів і першої декади вересня.

Як повідомила перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова, працівники центрального апарату служби та територіальних органів, пунктів перебування іноземців та пунктів тимчасового розміщення біженців працюватимуть в належному режимі. У кінці зустрічі в. о. міністра внутрішніх справ зазначив, що зараз зусилля всіх органів МВС зосереджені на підготовці до державних свят та відбіркового матчу Чемпіонату світу з футболу в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram