ГоловнаПолітика

Суд продовжив запобіжний захід нардепу Полякову до 17 жовтня

Умань виключена з місць, де може перебувати нардеп.

Суд продовжив запобіжний захід нардепу Полякову до 17 жовтня
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід народному депутату України Максиму Полякову (фракція "Народний фронт") на 2 місяці - до 17 жовтня цього року.

Відповідне рішення суд ухвалив у четвер увечері, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з рішенням суду, за Поляковим зберігається зобов'язання носити електронний засіб контролю (електронний браслет), повідомляти слідству про зміну місця проживання, здати всі документи, які дають йому можливість покинути межі країни, а також не залишати Києва.

Водночас суд виключив з місць, де нардеп може перебувати, місто Умань Черкаської області.

Крім того, внесена за Полякова застава в розмірі 304 тис. грн залишається чинною.

18 серпня Солом'янський районний суд продовжить розгляд клопотання сторони обвинувачення про стягнення застави в дохід держави.

Прокурор САП Максим Кравченко після засідання суду в четвер повідомив журналістам, що 15 серпня Максим Поляков утретє відмовився надіти електронний браслет. За його словами, відповідні матеріали також будуть залучені до клопотання про вилучення застави в дохід держави.

Полякова підозрюють в хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram