ГоловнаПолітика

Чонгарська вежа почала транслювати телесигнал на Крим

Там можна дивитися п'ять українських каналів.

Чонгарська вежа почала транслювати телесигнал на Крим
Фото: Depositphotos/Rangizzz

Чонгарська телерадіовежа з 17 серпня в тестовому режимі почала транслювати в стандарті DVB-T2 п'ять українських телеканалів - "UА:КРИМ", Чорноморську ТРК, ICTV, "5 канал", "Тоніс".

Про це повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський із посиланням на директора компанії "Телемережі України", яка побудувала вежу і виступає оператором телекомунікацій.

З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт. З 1 листопада - з потужністю 1 кВт.

"Прошу земляків, які проживають в Яни Капу (Красноперекопську), Джанкої, Красноперекопському і Джанкойському районах, направляти свої цифрові антени на Чонгар, ловити сигнал і фіксувати українське мовлення на відео", - закликав він. За словами Костинського, Нацрада готує другий мультиплекс, до якого увійдуть ще 5 українських телеканалів.

Нагадаємо, раніше з Чонгара мовили тільки чотири радіостанції: Українське радіо - 100,7 МГц, радіо "Мейдан" - 101, 4 МГц, "Радіо Крим. Реалії" - 105,9 МГц, "Херсон FM" - 107,8 МГц.

Українські телеканали в Криму також можна отримувати через супутник, у тому числі 10 радіостанцій, а програми Українського радіо можна слухати на середніх хвилях на частоті 549 кГц.

Чонгарська телерадіовежа почала ретрансляцію українського контенту для Криму в лютому 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram