ГоловнаПолітика

Начальник відділу поліції аеропорту "Київ" попався на $7 тис. хабара

Змовившись з адвокатом, він вимагав гроші за повернення вилученого закордонного паспорта і закриття кримінальної справи.

Правоохоронці затримали начальника відділення поліції в аеропорту "Київ" Солом'янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві, який вимагав та отримав від громадянина Узбекистану неправомірну вигоду в розмірі 7 тис. доларів.

Про це повідомляють на сторінці Генеральної прокуратури у Facebook.

Затримання проведено в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади).

Фото: facebook.com/gp.gov.ua

Встановлено, що начальник відділення поліції, попередньо змовившись з адвокатом, вимагав грошові кошти за повернення вилученого закордонного паспорта і закриття кримінального провадження.

"При отриманні останньої частини коштів зазначені особи затримані, зараз проводиться комплекс слідчих і пошукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного злочину, притягнення винних осіб до відповідальності, тривають обшуки в адміністративних приміщеннях відділу поліції і за місцем проживання осіб, причетних до скоєння злочину, а також вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

За скоєне адвокату і начальнику відділення поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Раніше повідомляли, що на хабарі спіймали інспектора Головного управління з питань праці в Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram