ГоловнаПолітика

Парламент Ізраїлю навряд чи ухвалить рішення про визнання Голодомору геноцидом українців, - ізраїльський міністр

Аналогічну позицію Ізраїль займає і щодо трагічних сторінок в історії інших народів.

Парламент Ізраїлю навряд чи ухвалить рішення про визнання Голодомору геноцидом українців, - ізраїльський міністр
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр з питань охорони довкілля Ізраїлю, міністр у справах Єрусалима і спадщини Зєев Елькін вважає малоймовірним ухвалення Кнесетом (парламентом) рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Я не думаю, що буде прийнято якесь декларативне рішення щодо Голодомору, як і щодо інших тяжких трагічних сторінок в історії тих чи інших народів, тому що це не відповідає нашій парламентській традиції. В нашій парламентській традиції, як правило, декларації такого типу не ухвалюються", - сказав Елькін.

Він також зазначив, що аналогічну позицію Ізраїль займає і щодо трагічних сторінок в історії інших народів, зокрема в питанні визнання геноциду вірменського народу.

"В Ізраїлі ця тема обговорювалася кілька разів у парламенті, але жодного разу не було прийнято якесь декларативне рішення, хоча практично в усіх західних парламентах приймалися декларативні рішення з цього приводу. Ізраїльський парламент вважає, що питання минулого повинні вирішувати не політики, а професіонали як частину професійного дискурсу", - сказав Елькін.

Нагадаємо, в травні у США вперше в історії на законодавчому рівні визнали Голодомор геноцидом українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram