ГоловнаПолітика

У Кабміні вирішили перевірити скандальні київські забудови

До переліку потрапила забудова Сінного ринку.

У Кабміні вирішили перевірити скандальні київські забудови
Застройка Сенного рынка
Фото: Макс Требухов

За результатами наради під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка створено міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва низки об'єктів Києва, які викликають суспільний резонанс.

У тому числі забудова територій колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а; будівництво по вул. Михайла Бойчука, 20-22; вул. Львівська, 15; вул. Горлівська, 212; вул. Ревуцького, 40; на перетині вул. Ревуцького, 8-к і вул. Ганни Ахматової; вул. Сормовська, 3; вул. Коперника, 7; вул. Мечникова, 11-а; вул. Жилянська, 120-б і в Биківнянському лісі, повідомляють на сайті уряду.

Повідомляють, що очолив групу заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, але його прізвище не вказане.

"За кожним відомством, відповідно до повноважень і компетенцій, закріплені завдання. КМДА, ДАБК і Держгеокадастр упродовж 10 днів підготують детальну інформацію щодо кожного з цих об'єктів, хронології виникнення питання, вжитих заходів, а також пропозиції про врегулювання конфліктів. Мінрегіон разом із Мін'юстом підготують механізми захисту громадських інтересів у процесі резонансних будівництв, зокрема через суд", - сказано в повідомленні.

Також буде проаналізовано закріплені в нормативно-правовому полі механізми щодо обмеження поверховості об'єктів в історичних ареалах міст.

"Окрім того, КМДА надасть роз'яснення щодо законності містобудівних умов і обмеження забудови Сінного ринку, розроблених департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міськради (КМДА)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, забудови, які вирішив перевірити Кабмін, викликали протести серед киян. Один із найскандальніших об'єктів - будівництво на місці Сінного ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram