ГоловнаПолітика

Прокуратура попросила суд заборонити будівництво АЗС на вул. Ревуцького в Києві

Заправку будують з порушенням законодавства.

Прокуратура попросила суд заборонити будівництво АЗС на вул. Ревуцького в Києві
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Київська місцева прокуратура №2 направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під будівництвом автозаправки на вул. Ревуцького в Києві і на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

"У рамках досудового розслідування встановлено: будівництво АЗС проводиться з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, що підтверджується висновками експертного будівельно-технічного дослідження", - повідомляє прокуратура Києва.

Розслідування ведеться за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 356 (самоправство) КК України. Воно було розпочато Дарницьким управлінням поліції за колективним зверненням місцевих жителів.

Нагадаємо, минулого тижня жителі київського мірокрайону Позняки перекривали вулицю Ревуцького в районі автозаправної станції, будівництвом якої вони незадоволені. Люди вважають АЗС небезпечною. Поряд із будівництвом розташовані декілька навчальних закладів і озеро Сонячне.

Конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там відбулися кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. До теперішнього часу заправка майже готова.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де триває будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС на Ревуцького. Але, як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram