ГоловнаПолітика

Директор КП "Київблагоустрій" вирішив звільнитися

27-річний виходець з Криму керував демонтажем кіосків.

Директор КП "Київблагоустрій" вирішив звільнитися
Иван Клипа

Директор комунального підприємства "Київблагоустрій" Іван Кліпа звільняється.

"Друзі, після трьох років інтенсивної та успішної роботи директором КП "Київблагоустрій" я ухвалив рішення залишити цю посаду", - написав він у фейсбуці.

Кліпа зарахував до своїх заслуг демонтаж тимчасових споруд, забезпечення фінансової спроможності підприємства та підвищення ефективності роботи інспекції з благоустрою.

"За три роки в Києві демонтовано 8930 об'єктів - від найменшої ятки-штендера і до величезних та навіть двоповерхових (!) нелегальних павільйонів на 800 квадратів... Це багато - це понад 150 тис. кв. м звільненої міської землі від незаконних МАФів", - зазначив він.

За його словами, зараз інспектори з обстеження стану благоустрою територій забезпечені всім необхідним - новою формою, велосипедами високої прохідності і смартфонами.

Кліпа також похвалився зростанням доходів підприємства.

"Завдяки послідовній політиці з видачі контрольних карток на порушення благоустрою (всі види розриттів та земляних робіт, ремонтів і реконструкцій, нові будівництва та асфальтування доріг), КП поступово підвищило свої реальні доходи порівняно з 2014 роком, коли прибуток в результаті наданих послуг склав 18 млн 641 тис. грн. Для порівняння. У 2015 році КП заробило вже 21 млн 191 тис. грн., а в 2016-му - 28 млн. 350 тис. грн. Додам, що прибуток в першій половині 2017-го склав 13 млн 967 тис. грн., що на 12% більше від заробленого за аналогічний період 2016-го (12 млн 477 тис. грн.)", - написав він.

Кліпа додав, що в "Київблагоустрої" збільшився розмір зарплати працівників в середньому в 1,7 рази. Середня зарплата в КП за перше півріччя 2017 року становить 12,5 тис. гривень.

За три роки КП придбало три нових евакуатори, один трактор, чотири "Газелі" і кілька легкових автомобілів, заявив він.

Нагадаємо, Іван Кліпа - виходець із Севастополя, на момент призначення в 2014 році йому було 24 роки. До анексії Криму він керував "УДАРом" у Гагарінському районі Севастополя. КП "Київблагоустрій" Кліпа очолив, коли керівником Департаменту благоустрою КМДА став ще один "ударівець" з Криму Дмитро Білоцерківець. Зараз Білоцерківець - народний депутат від БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram