ГоловнаПолітика

Заарештовано ще двох підозрюваних у розкраданнях на проекті "Стіна"

Целку суд призначив 8,5 млн гривень застави, Атаманюку - 3,5 млн гривень.

Заарештовано ще двох підозрюваних у розкраданнях на проекті "Стіна"
Фото: runews.su

Солом'янський суд Києва призначив колишньому начальнику першого відділу будівництва ДПСУ Володимиру Целку, підозрюваному в розкраданні 16 млн гривень на проект "Стіна", утримання під вартою 60 діб з альтернативою внесення застави в 8,5 млн гривень. Целко - офіцер, який наглядав безпосередньо за перебігом виконання проекту, повідомляє 112 Україна.

"Сторона звинувачення інкримінує йому, що ця людина підписувала акти виконаних робіт, а робіт насправді не було виконано. Сам підозрюваний ці звинувачення відкидає, його захист також. Захист повідомив, що вже завтра буде подано апеляцію на таке рішення. Також захист стверджує, що 8,5 млн гривень - це непідйомна сума для застави, і тому цих коштів вносити не будуть", - йдеться в повідомленні.

Раніше Солом'янський районний суд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою у вигляді застави в 3,2 млн гривень начальника управління капітального будівництва Державної прикордонної служби Олександра Атаманюка за підозрою в розкраданні держкоштів, спрямованих на реалізацію проекту "Стіна".

Раніше в четвер Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для першого фігуранта справи про розкрадання на проекті "Стіна" директора компанії-підрядника ТОВ "Агентство захисту інформації" Олександра Кашуби. Його заарештовано на 60 днів з можливістю виходу під заставу 3,5 млн гривень.

Другого фігуранта справи про розкрадання на проекті "Стіна" - старшого офіцера виробничо-технічного відділення першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби В'ячеслава Майдановича - заарештовано із заставою 505 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram