ГоловнаПолітика

Україна має намір судитися за повернення €15 млн, заарештованих за "Євробачення-2017"

Кабмін схвалив закупівлю юридичних послуг для представництва інтересів України.

Україна має намір судитися за повернення €15 млн, заарештованих за "Євробачення-2017"
Фото: facebook.com/zurab.alasania

Кабінет Міністрів схвалив закупівлю Міністерством юстиції юридичних послуг для повернення заблокованих фінансових гарантій належного проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" у розмірі 15 млн євро в державний бюджет.

Про це йдеться в розпорядженні уряду № 530-р від 9 серпня.

"Уряд вживає заходів для повернення коштів фінансових гарантій для проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" у державний бюджет України", - сказано в пояснювальній записці до розпорядження.

Це рішення дозволить Мін'юсту здійснити у 2017 році закупівлю відповідних юридичних послуг за переговорною процедурою.

Наголошується, що це сприятиме забезпеченню належного захисту прав та інтересів держави в закордонних юрисдикційних органах у справах за участю іноземних суб'єктів та України.

Ухвалення розпорядження сприятиме здійсненню Мін'юстом своєчасної закупівлі за державні кошти послуг юридичних радників, фахівців, експертів, зокрема іноземних, які мають необхідні знання та досвід для здійснення заходів щодо захисту прав та інтересів України під час розгляду зазначеної справи в суді першої інстанції кантону Женеви (Швейцарія).

Як повідомлялося, фінансові гарантії належного проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" у розмірі 15 млн євро заблоковані на вимогу міжнародного телеканалу Euronews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram