ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв направити в Раду законопроект про кримськотатарську автономію у вересні

Текст має підготувати конституційна комісія.

Порошенко пообіцяв направити в Раду законопроект про кримськотатарську автономію у вересні
Архив
Фото: e-crimea.info

Президент Петро Порошенко 8 серпня провів зустріч з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим і головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, повідомляється на сайті Меджлісу.

"Під час обговорення низки питань щодо змін до Конституції України, Президент України повідомив про те, що він очікує від Конституційної комісії текст проекту змін та доповнень до розділу Х Конституції України "Автономна Республіка Крим" вже у вересні цього року, щоб направити його на розгляд Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Джемілєв і Чубаров порушили питання про роботу представництва президента в Автономній Республіці Крим, тимчасово розміщеного в Херсоні. Раніше кримські татари блокували будівлю представництва в Херсоні, звинувачуючи його керівника Наталю Попович в бездіяльності.

Нагадаємо, Порошенко кілька разів обіцяв підготувати зміни до Конституції в частині створення кримськотатарської автономії. У вересні минулого року Рада затвердила рекомендації президенту, згідно з якими в Конституції повинна з'явиться Кримськотатарська Автономна Республіка замість Автономної Республіки Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram