ГоловнаПолітика

Україна розірвала угоду з Росією про співпрацю в експорті озброєнь у треті країни

Цей документ ухвалили 24 березня 2004 року.

Україна розірвала угоду з Росією про співпрацю в експорті озброєнь у треті країни
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України в середу прийняв постанову про припинення дії міжурядової угоди з Росією про взаємодію в експорті продукції військового призначення у треті країни.

Цей документ ухвалили 24 березня 2004 року.

Його метою було встановлення взаємодії між сторонами під час здійснення експорту товарів (продукції) військового призначення у треті країни.

Під дію угоди підпали товари (продукція) військового призначення, які спільно розроблені, вироблені або модернізовані після 1 січня 1992 року; товари (продукція) військового призначення сторін, перелік яких щорічно узгоджується уповноваженими органами сторін, крім товарів (продукції) військового призначення, взаємні поставки яких здійснюються відповідно до угоди між країнами про виробничу і науково-технічну кооперацію підприємств оборонних галузей промисловості від 18 листопада 1993 року.

Нагадаємо, що Україна послідовно розриває домовленості з Росією, особливо ті, що стосуються військової сфери, після окупації Криму і вторгнення на Донбас.

2014 року Україна припинила експорт у РФ товарів військового та подвійного призначення у зв'язку з російською агресією і анексією РФ Криму. Заборону на військово-технічне співробітництво, включаючи постачання продукції подвійного призначення, закріплено указом президента України від 27 серпня 2014 року.

Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері військово-технічного співробітництво 1993 року. У серпні того самого року уряд денонсував міжурядову з РФ про виробничу і науково-технічну кооперацію підприємств оборонної промисловості від 1993 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram