ГоловнаПолітика

Розгляд клопотання про заставу Полякова суд переніс на 18 серпня

Свідок обвинувачення не зміг прибути до суду.

Розгляд клопотання про заставу Полякова суд переніс на 18 серпня
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва переніс на 18 серпня продовження розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення застави з народного депутата Максима Полякова через те, що він відмовляється використовувати електронний браслет.

Рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що свідок обвинувачення не зміг прибути до суду, передає Радіо Свобода.

Під час сьогоднішнього засідання заслухали свідків - поліцейського і детектива НАБУ, які 27 липня намагалися одягнути електронний браслет Полякову.

Максим Поляков сказав, що готовий одягнути електронний браслет, якщо це буде "за законом", а також пообіцяв прийти у НАБУ.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп повинен був внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонного паспорта і носити електронний браслет стеження. Поляков вніс заставу, але не дозволив правоохоронним органам надіти на себе електронний браслет стеження.

У зв'язку з цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про стягнення застави в розмірі 304 тис. гривень.

Полякова підозрюють в хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував автомобіль BMW, гроші і нерухомість Полякова. Водночас суд відмовився заарештувати майно, яке перебуває у спільній власності нардепа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram