ГоловнаПолітика

Глава поліції звинуватив Росію у відправці "злодіїв у законі" в Україну

"Їм дали команду дестабілізувати криміногенну ситуацію в нашій державі".

Начальник Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що з початку року Росія відправила в Україну 29 "злодіїв у законі".

Фото: Андрій Новіцький / МВС

Про це він сказав на селекторній нараді в МВС, яка була присвячена оперативно-профілактичній операції "Мігрант", що проходить в Україні.

"Останнє затримання в міжнародному аеропорту "Бориспіль" ще раз підтвердило, що Росія засилає "злодіїв у законі". Після допиту затриманого в "Борисполі", а потім видвореного з країни "злодія в законі" на прізвисько Пецо, ми отримали чітку відповідь - їм дали команду дестабілізувати криміногенну ситуацію в нашій державі", - заявив Князєв.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зі свого боку повідомив, що тільки за перший тиждень операції "Мігрант" поліція викрила у скоєнні злочинів 91 іноземця, але тільки 17 з них пред'явлені підозри. За словами чиновника, встановити особу іноземця без документів неможливо, а Державна міграційна служба не надає особистих даних, оскільки це порушує права людини.

Фото: Андрій Новіцький / МВС

"Операція "Мігрант" продемонструвала нам ситуацію, коли було зафіксовано 91 правопорушення, тобто злочинці були затримані, а підозру оголосили лише у 17 випадках. Іноземців затримують переважно у двох випадках: крадіжки всіх форм власності та розбійні напади. Ми затримуємо їх групами, а підозри оголошуємо тільки одному. Тому спільно з ДМС ми повинні виробити механізм, який би притягував до відповідальності всіх учасників бандформувань, маємо перевіряти їхню причетність до злочину, та у разі якщо особа не є підозрюваною у справі, але причетна до бандформування, негайно виводити її за межі України", - заявив Яровий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram