ГоловнаПолітика

Прикордонникам доручили вилучити в Саакашвілі паспорт, якщо він спробує повернутися в Україну

Про це заявив перший заступник голови української Держприкордонслужби Василь Серватюк.

Якщо колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі спробує перетнути український кордон, у нього вилучать паспорт громадянина України, а самого його не пропустять на територію України.

Про це заявив перший заступник голови української Держприкордонслужби Василь Серватюк під час спілкування з активістами партії Саакашвілі "Рух нових сил", які прийшли у вівторок до будівлі Держприкордонслужби України.

"Указ президента України і доручення Державної міграційної служби України в Державну прикордонну службу є. В указі і дорученні відповідні документи визнані недійсними і нам доручено, що в разі виявлення таких документів вони вилучаються, складаються відповідні документи і передаються в Державну міграційну службу", - цитує Серватюка агентство "Інтерфакс-Україна".

Серватюк зазначив, що прикордонник, виявивши під час здійснення прикордонного контролю паспорт громадянина України Саакашвілі або інший паспорт, який є в базі даних і який є недійсним, повинен діяти відповідно до визначеного йому алгоритму.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор у той момент перебував у США. 4 серпня він прилетів до Польщі. 8 серпня з'явилися повідомлення, що він покинув країну.

Грузинського паспорта Саакашвілі позбавили наприкінці 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram