ГоловнаПолітика

У центрі Луцька затримали лідера громадського формування "Варта порядку" (оновлено)

У 2015 році він балотувався на виборах від "Укропу".

У центрі Луцька співробітники СБУ затримали лідера громадського формування "Варта порядку" Олександра Тиводара, наближеного до партії "Укроп".

Видання Волинь Пост повідомляє, що Тиводара, який їхав в автомобілі проспектом Перемоги, зупинили співробітники правоохоронних органів. Він вийшов з машини, вислухав постанову суду, отримав його копію, сів у автомобіль до силовиків і поїхав разом з ними. Його позашляховик забрали з місця події.

Луцька "Варта порядку" виникла під час Революції гідності, як і "Автомайдан", "Правий сектор" чи "Самооборона Майдану".

У 2015 році Тиводар балотувався на місцевих виборах у Луцьку від партії "Укроп".

Оновлення. Прокуратура Волинської області випустила реліз про затримання Тиводара.

У ньому йдеться, що слідчим вдалося викрити діяльність групи осіб, "які позиціонували себе як члени громадського об'єднання з охорони правопорядку на Волині". Їм закидають незаконне стеження, збір і використання конфіденційної інформації про особисте життя громадян, у тому числі публічних осіб у регіоні. Також "Варту порядку" підозрюють у контрабанді засобів негласного збору інформації.

У цей час вирішується питання щодо повідомлення про підозру в контрабанді та незаконному придбанні та використанні спецзасобів отримання інформації (ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 359 КК України) і обрання запобіжного заходу особам, які можуть бути причетні до незаконної діяльності.

Також правоохоронці встановлюють повне коло причетних до злочину і громадян, які користувалися їхніми послугами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram