ГоловнаПолітика

Окупаційна влада планує будівництво власної телевежі біля Джанкоя

Чонгарська вежа створює росіянам проблеми в північному Криму.

Окупаційна влада планує будівництво власної телевежі біля Джанкоя
Фото: dpsu.gov.ua

Російська окупаційна влада Криму планує 2018 року побудувати 151-метрову ретрансляційну станцію "Солоне озеро" біля Джанкоя для протидії чонгарській вежі.

Про це у фейсбуці повідомив член Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Імперія завдає удару у відповідь". Чонгарська вежа створює росіянам проблеми в північному Криму. Саме тому окупаційна влада планує 2018 року державним коштом збудувати власну вежу неподалік від Джанкоя... У напрямку Криму, у сфері телерадіомовлення, ми працюємо першим номером... Тоді як окупаційна влада діє тільки у відповідь. Отже, поки вони будуть намагатися відповідати на наші кроки, будемо продовжувати реалізацію Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та на території Криму", - заявив він.

Відповідно до цієї стратегії, кількість телеканалів і радіостанцій, які ведуть мовлення на півострів, буде збільшуватися.

Костинський пояснює, що водночас окупаційна влада спрямовуватиме мільйони рублів з держбюджету на безглуздий проект, тоді як на півострові є актуальніші проблеми - з енергетикою, водою, соціальними виплатами.

Нагадаємо, Національна рада 27 липня підбила підсумки конкурсу на багатоканальне мовлення з використанням 50-го телевізійного каналу (DVB-T2), трансльованого 150-метровою телевежею в Чонгарі Херсонської області. Регулятор визначив п'ять телерадіоорганізацій, які зможуть вести мовлення на окупований Крим. Це Національна громадська телерадіокомпанія ("UА: КРИМ"); Чорноморська ТРК; ICTV; "5 канал"; "Тоніс".

Також з Чонгара здійснюють мовлення чотири радіостанції: Українське радіо - 100,7 МГц, радіо "Мейдан" - 101, 4 МГц, "Радіо Крим. Реалії" - 105,9 МГц, "Херсон FM" - 107,8 МГц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram