ГоловнаПолітика

НАБУ розслідує справу про декларацію нардепа Вінника

Депутат не вказав у своїй декларації гідроцикл і моторний човен.

НАБУ розслідує справу про декларацію нардепа Вінника
Иван Винник
Фото: radiosvoboda.org

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактом декларування народним депутатом Іваном Вінником (фракція "Блок Петра Порошенко") недостовірної інформації, пишуть Українські Новини.

Агентство посилається на ухвалу Солом'янського райсуду Києва від 9 червня, відповідно до якої НАБУ надано доступ до інформації про мобільні переговори неназваного народного депутата.

Справу проти цього депутата було порушено ще 9 грудня 2016 року за статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Встановлено, що депутат не вказав у своїй декларації за 2015 рік гідроцикл Bombardier 2005 року випуску і моторний човен Bombardier RXP 2006 року випуску.

Окрім того, колишня дружина депутата володіє двома прогулянковими судами 2006 і 2008 років випуску.

Слідчі мотивували клопотання про доступ до інформації про мобільні переговори нардепа необхідністю встановлення фактичного місця проживання його і дружини.

Суд задовольнив клопотання і надав детективам НАБУ доступ до даних про вхідні та вихідні дзвінки і SMS-повідомлення за період з січня 2015 року по 9 червня 2017 року.

Окрім того, суд надав доступ до даних про інтернет-з'єднання (3G-трафік і GPRS-трафік) із зазначенням дати, часу і тривалості з'єднань.

Нагадаємо, Вінник також має проблеми з банками. Його заборгованість перед Альфа Банком і ПриватБанком перевищує 370 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram