ГоловнаПолітика

Україна збільшить число прикордонників на східній і західній межах

Вартових кордону занадто мало для ефективного контролю, вважає Петро Цигикал.

Україна збільшить число прикордонників на східній і західній межах
Петр Цигикал
Фото: пресс-служба президента

Новопризначений голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал збирається збільшити кількість прикордонників і розгорнути нові підрозділи.

"На сьогодні багато наших підрозділи мають, на мою думку і на думку багатьох експертів, дуже великі ділянки відповідальності. Ефективно організувати службу на таких ділянках дуже складно. Тому ми плануємо все-таки збільшити присутність прикордонників на кордоні і розгорнути нові підрозділи. Сьогодні така потреба існує на східній ділянці, з урахуванням військової агресії Росії, і на західному кордоні у зв'язку з діяльністю організованих злочинних груп", - сказав Цигикал в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це питання буде погоджувати з керівництвом країни, оскільки для збільшення числа прикордонників слід виділити додаткові кошти.

Нагадаємо, наприкінці липня президент Петро Порошенко звільнив голову Державної прикордонної служби Віктора Назаренка і призначив замість нього Цигикала. Раніше він був директором Департаменту оперативної діяльності ДПСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram