ГоловнаПолітика

Військовим підвищили бойові надбавки

Бійці на передовій будуть отримувати від 17 тисяч гривень.

Військовим підвищили бойові надбавки
Фото: EPA/UPG

Починаючи з 1 серпня розмір грошової винагороди за виконання бойових завдань у зоні АТО на першій лінії для військовослужбовців Збройних Сил України збільшено з 7500 до 10 000 гривень.

Про це написав у фейсбуці радник президента Юрій Бірюков.

Доплату військовим, які служать в інших місцях дислокації в зоні АТО, підвищено з 3500 до 4500 гривень.

Крім того, з 1 серпня підняли зарплату багатьом категоріям і спеціальностям в ЗСУ. У ВДВ підвищено виплати "від солдата до комбата", - додав Бірюков.

Відповідний наказ міністра оборони повинен бути оприлюднений у понеділок, додав він.

Підвищення надбавок підтвердив президент Петро Порошенко у Вінницькій області, виступаючи перед військовими льотчиками.

"Ухвалено рішення збільшити рівень грошового утримання, доплати військовослужбовцям, які виконують військові обов'язки у зоні АТО. Я доручив підняти утримання на першій лінії до 10 тис. гривень на місяць, і підвищити його на другій лінії до 4,5 тис. гривень", - наводяться слова Порошенка на сайті президента.

Нагадаємо, з 1 квітня військовим, які перебувають у зоні АТО, підвищили надбавки за перебування (з 6000 до 7500 гривень - опорні пункти першого ешелону, з 2400 до 3500 гривень - інші місця в зоні конфлікту).

Мінімальне грошове забезпечення для солдатів-контрактників зараз становить 7 000 гривень на місяць, тобто контрактники на передовій будуть отримувати від 17 000 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram