ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за залучення іноземних фахівців до справи Шеремета

Президент зазначив, що розкриття злочину - справа честі.

Порошенко виступив за залучення іноземних фахівців до справи Шеремета
Архив
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко виступив за залучення іноземних спеціалістів до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Ми зустрічаємося зі слідчими, і з родичами. Ми повинні зробити все для того, щоб і замовники, і виконавці були притягнуті до відповідальності... Ми зі своєї сторони, я зі свого боку зробимо все, щоб вбивці були знайдені. Я сказав, що це справа честі. І слідчі, і ми це з контролю не знімемо", - сказав Порошенко журналістам у п'ятницю в Києві після заходів з нагоди Дня Національної поліції України, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава держави підкреслив, що на зустрічі з родичами Шеремета він просив, "щоб вони дали мені пропозиції щодо залучення іноземців до складу слідчої групи".

"Я із задоволенням зроблю все, щоб забезпечити прозорість і ефективність, а також можливість роботи іноземців в складі [слідчої групи]", - запевнив він.

Нагадаємо, Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті підриву автомобіля. Вбивство журналіста розслідує Національна поліція, результатів наразі немає. На початковому етапі розслідування допомагали фахівці ФБР, однак, як заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, експертизи бюро не дали очікуваного результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram