ГоловнаПолітика

ДФС: в Україні незаконно перебуває 52 тис. авто на іноземних номерах

"Громадяни, які ними користуються, - це порушники".

ДФС: в Україні незаконно перебуває 52 тис. авто на іноземних номерах
Фото: Сергей Нужненко

Державна фіскальна служба заявила, що станом на 24 липня в Україні незаконно перебувало понад 52 тис. автомобілів на іноземних номерах. Серед них - 27,6 тис. автомобілів, ввезених в режимі "транзит", і 24,6 тис. автомобілів, ввезених для тимчасового особистого користування.

Такі дані наводяться на сайті ДФС.

"Значна кількість автомобілів з іноземною реєстрацією зараз перебуває в Україні з порушенням митних правил, а громадяни, які ними користуються, - це порушники. Причому порушниками є не тільки ті громадяни, які ввезли транспортний засіб і не виконали своїх зобов'язань щодо його вивезення або не оформили авто у вільний обіг, але і ті, які його придбали", - заявила заступник начальника Управління організації митного контролю Олена Мошинська.

Загалом з 1 січня 2015 року по 30 червня 2017 року в режимі "транзит" завезено 313,3 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією, з яких майже 112 тис. - у 2017 році. Тимчасово ввезених автомобілів з іноземною реєстрацією для особистого користування за аналогічний період налічується 1,4 млн, із них майже 381 тис. - у 2017 році.

Нагадаємо, що за спостереженнями правоохоронців, автомобілі на іноземних номерах дедалі частіше використовують для вчинення злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram