ГоловнаПолітика

Прокуратура оскаржить виправдувальний вирок генералові Лантвойту

Багаторічний судовий розгляд буде продовжено.

Прокуратура оскаржить виправдувальний вирок генералові Лантвойту
Фото: http://publicist.in.ua

Прокуратура має намір подати касацію на виправдувальний вирок колишньому директору департаменту забезпечення Державної прикордонної служби Олегу Лантвойту, винесений в апеляційній інстанції.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Отримаємо рішення Київської апеляції і підготуємо та подамо касаційну скаргу. Таке життя. Біле і чорне. Ми переконані в достатності зібраних та оцінених судом першої інстанції доказів, які лягли в основу вироку про покарання у вигляді позбавлення волі Лантвойта на 10 років", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 3 листопада 2015 року Дарницький районний суд Києва засудив до 10 років в'язниці з конфіскацією майна Лантвойта за отримання хабара в розмірі 349 100 гривень і позбавив його звання генерал-лейтенанта.

Суд визнав, що комерсант, чия фірма торгує військовим і мисливським спорядженням, запропонував генералу хабар за те, щоб бронежилети для залучених у зоні АТО прикордонників закуповувалися через його підприємство.

У липні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і відновив Лантвойта у званні "генерал-лейтенант". Апеляційний розгляд тривав понад півтора року через неодноразову зміну колегії суддів.

Лантвойт працював у Держприкордонслужбі з 2002 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram