ГоловнаПолітика

НАБУ пригрозило Полякову новою справою за відмову надіти електронний браслет

Невиконання судового розпорядження - це стаття 382 КК.

НАБУ пригрозило Полякову новою справою за відмову надіти електронний браслет

Національне антикорупційне бюро попередило нардепа Максима Полякова ("Народний фронт"), що за відмову надіти електронний браслет і здати закордонний паспорт йому світить нова кримінальна справа.

"Народний депутат, як і будь-який громадянин України, має право захищати свою честь і гідність у суді, висловлювати незгоду з діями правоохоронних органів, оскаржувати судові рішення у встановленому законом порядку. Але нескасоване рішення суду має бути виконане. Умисне невиконання рішення суду, згідно зі ст. 382 Кримінального кодексу України, тягне за собою кримінальну відповідальність", - повідомило НАБУ у фейсбуці.

Також бюро проаналізувало кілька заяв Полякова, зроблених ним за останній час з приводу цього кримінального провадження, і дійшло до висновку, що більшість з них - помилкові.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп повинен був внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Поляков вніс заставу, але не дозволив правоохоронним органам надіти на себе електронний браслет стеження.

У зв'язку з цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про стягнення застави в розмірі 304 тис. гривень.

Полякова підозрюють в хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати.

Іншому фігуранту "бурштинової справи", нардепу Бориславу Розенблату, суд призначив заставу в розмірі 7 млн гривень і теж наказав носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram