ГоловнаПолітика

Яценюк закликав ЄС об'єднатися проти путінської загрози

"Забуття не буде. Агресор повинен бути покараний".

Яценюк закликав ЄС об'єднатися проти путінської загрози
Фото: Андрей Кравченко

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк привітав схвалення президентом США нових санкцій проти Росії і закликав Європейський Союз об'єднатися проти путінської загрози.

"Вітаю тверде і сміливе рішення Президента Трампа схвалити нове законодавство Конгресу США про всебічні санкції проти Росії", - написав він у Facebook.

Яценюк назвав розширення санкцій рішучим кроком вперед, щоб залучити Росію до відповідальності і стримувати агресію Кремля проти України, сусідніх держав і вільного світу.

"Ми закликаємо Європейський Союз та інших партнерів об'єднатися проти загрози, яку представляє Путін, його авторитаризм і військова агресія", - підкреслив лідер "Народного фронту".

Політик зазначив, що жодна політика умиротворення "не зупинить втручання президента Путіна в життя демократичних держав"."Забуття не буде. Не можна дати жодного шансу, щоб "просто перегорнути сторінку". Треба відновити повагу до міжнародного права. Агресор повинен бути покараний. Ми повинні бути сильними, щоб захистити нашу свободу, цінності та майбутнє", - написав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що 2 серпня Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії. Водночас він розкритикував цей документ, назвавши його недосконалим. Він закликав Конгрес не використовувати цей захід для ускладнення зусиль США та їхніх європейських союзників із вирішення конфлікту між Росією та Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram