ГоловнаПолітика

467 десантників загинули в ході АТО

Близько 3800 воїнів-десантників були нагороджені.

467 десантників загинули в ході АТО
Фото: mil.gov.ua

467 військовослужбовців Високомобільних десантних військ загинули з початку бойових дій на Донбасі, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Про це він сказав під час урочистостей у Дніпропетровській області з нагоди Дня ВДВ, повідомляють на сайті Міноборони.

"467 крилатих піхотинців віддали своє життя за свободу і незалежність України. Героїчні подвиги воїнів-десантників у Слов'янську і Червоному Лимані, на Саур-Могилі і Карачуні, в Ізвариному, Дебальцевому, Авдіївці і багатьох інших містах Донецької та Луганської областей назавжди увійдуть у кожне українське серце, стануть символом стійкості та вірності військовій присязі", - зазначив Муженко.

Близько 3800 воїнів-десантників нагороджені державними та відомчими нагородами за мужність і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань. Двадцятьом присвоєно найвище звання - Герой України, шестеро з них отримали його посмертно.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі до середини червня число загиблих на Донбасі військовослужбовців Збройних сил України становило 2696 осіб. При цьому кількість усіх силовиків, полеглих за час АТО, давно перевищила 3000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram