ГоловнаПолітика

Квот у фінальному списку переможців конкурсу до Верховного Суду немає, - Козьяков

Голова ВККС заявив, що дзвінків з АП щодо списку конкурсантів у Верховний Суд не було.

Квот у фінальному списку переможців конкурсу до Верховного Суду немає, - Козьяков
Фото: Макс Требухов

До Вищої кваліфікаційної комісії суддів надійшли звернення, в тому числі в дуже рішучій формі, від депутатів парламенту, політичних або громадських організацій, окремих осіб із приводу проведення конкурсу до Верховного Суду. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив голова ВККС Сергій Козьяков.

"До комісії надійшла певна кількість звернень, у тому числі в дуже рішучій формі, від депутатів парламенту, політичних або громадських організацій, окремих осіб. Вони закликали нас або змінити процедуру проведення конкурсу, або вимагали звернути увагу на певні прізвища кандидатів. Окрім цього, ми звертаємо увагу на матеріали зі ЗМІ, на блоги або якесь "кіно" про кандидатів. Усе це можна розцінити як тиск або спроби впливу", - зазначив він.

Коментуючи пост заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова в Facebook наприкінці травня про боротьбу за квоти у Верховному Суді, голова ВККС заявив:

"Якщо певний натяк про це міститься в замітці серйозної фігури з верхньої частини державної піраміди, то, напевно, йому про щось відомо. Мені відомо про те, що квот у фінальному списку переможців рейтингу немає. Подивіться на остаточний список і зробіть свій висновок стосовно кожного прізвища".

"Я можу по-різному спілкуватися з Адміністрацією (Президента, - ред.). Мені часом не подобаються деякі норми законопроектів. Якщо я розумію, що в законопроект, що стосується роботи Комісії, планують внести деякі зміни, - приходжу (в АП, - ред.) і спілкуюся з членами Ради з питань судової реформи зі "скандалом", - сказав Козьяков і додав, що дзвінків з АП щодо списку конкурсантів у Верховний Суд не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram