ГоловнаПолітика

НАЗК хоче конфіскувати у "Свободи" 2,4 млн гривень

Порушено порядок здійснення внеску для підтримки політичної партії.

НАЗК хоче конфіскувати у "Свободи" 2,4 млн гривень
Фото: runews.su

Національне агентство із запобігання корупції подало позов до Дарницького райсуду Києва про конфіскацію 2 млн 357 тисяч гривень із рахунків політичної партії "ВО "Свобода".

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Упродовж листопада-грудня 2016 року на банківський рахунок "Свободи" було внесено 11 платежів на загальну суму 2 млн 330 тис. 900 грн.

Усі грошові кошти проходили через головного бухгалтера партії Ярослава Пелешака. Також було встановлено, що він отримав через партійну касу ще 26 тисяч грн вкладів від фізичних осіб.

"Таким чином, Ярослав Пелешак порушив встановлений Законом України «Про політичні партії в Україні» порядок отримання внеску для підтримки політичної партії. Відповідно до порядку, грошові внески на користь політичної партії здійснюються шляхом банківських операцій особисто фізичними особами зі встановленням установою банку персональної інформації про тих, хто робить внески. Відповідне порушення за статтею 212-15 КУпАП передбачає накладення штрафу на порушника з конфіскацією суми внеску на користь держави. Загальний розмір внеску, що підпадає під конфіскацію, становить 2,357 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Дарницький суд не зміг зібратися на перше засідання у справі через відсутність представників "Свободи", яких суд належно не повідомив про розгляд справи. Перенесене засідання заплановано на 4 вересня 2017 року.

Нагадаємо, 27 червня суд конфіскував майже 132 тис. гривень партійних внесків "Самопомочі". Раніше через схожі порушення конфіскували кошти "Укропу", Прогресивної соціалістичної партії, Конгресу українських націоналістів і партії "Нові обличчя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram