ГоловнаПолітика

В Одеському порту знесли "блакитний будиночок", який кілька років заважав великому інвестпроекту

Будівля стояла на шляху будівництва нового терміналу.

В Одеському порту знесли "блакитний будиночок", який кілька років заважав великому інвестпроекту
Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan

В Одеському морському порту знесли "блакитний будиночок" - будівля в центрі ділянки, яка заважала завершити великий інвестпроект компаній Louis Dreyfus і "Бруклін-Київ".

"Історичний момент - демонтаж "блакитного будиночка" в Одеському морському порту, який був перешкодою інвестиційному проекту вартістю понад 100 млн доларів США. Декілька років бюрократичної тяганини заважали розвитку і завершенню реалізації інвестиційного проекту "Бруклін-Київ", Louis Dreyfus. За фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку розміром 60 млн доларів США, проект дозволить мати термінал із пропускною спроможністю до 4,5 млн тонн", - написав міністр інфраструктури Володимир Омелян у фейсбуці.

У жовтні 2013 року Louis Dreyfus і "Бруклін-Київ" уклали угоду про створення спільного підприємства з розвитку та управління зерновим терміналом в Одеському порту річною пропускною здатністю 4,5 млн тонн. У липні 2014 року ЄБРР і ТОВ "Бруклін-Київ" підписали договір про надання кредиту на суму $60 млн на будівництво терміналу в Одеському порту в рамках спільного проекту з Louis Dreyfus.

Щоб знести "блакитний будиночок", який заважав проекту, необхідно було внести зміни до фінплану держпідприємства, фінплан мало затвердити профільне міністерство, а інші міністерства і уряд - узгодити.

Louis Dreyfus (штаб-квартира - Амстердам, Нідерланди) контролює близько 10% світового обсягу торгівлі сировинними товарами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram