ГоловнаПолітика

Аваков закликав змінити законодавство про громадянство

Міністр закликав усіх охочих отримати російський паспорт скористатися цією можливістю.

Аваков закликав змінити законодавство про громадянство
Фото: delfi.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав чіткіше прописати процедури надання і позбавлення громадянства України в законодавстві.

У своєму фейсбуці він прокоментував спрощення Росією процедури отримання громадянства для українців.

"Нехай! Якщо після трьох років війни, смертей і брехні, принесених Росією українцям, усе ще залишається ТОЙ простак, який нехай навіть говорить не так, як я, слобожанським українським суржиком, а чистою лінгвістичною російською - і він хоче возз'єднатися з «матінкою Росією» - нехай!.. Терміново нехай бере собі російський паспорт! Тільки наше УКРАЇНСЬКЕ ГРОМАДЯНСТВО з такого типу вчинком сумісним бути не повинно. Ніяк", - зазначив Аваков.

"Що потрібно зробити нам? Переконаний, що восени, з початком роботи парламенту потрібно негайно вносити коригування в українське законодавство - більш ЧІТКО, ТВЕРДО і недвозначно прописавши процедури надання та позбавлення громадянства, непохитні права громадян України - незалежно від будь-чиєї волі в самій Україні і за її межами", - додав міністр.

Нагадаємо, напередодні російський президент Володимир Путін підписав закон, який спрощує процес отримання громадянства і посвідки на проживання в РФ для українців.

Передбачається, що громадяни України, які бажають отримати громадянство РФ, підписують заяву про відмову від українського громадянства, цей документ оформляють нотаріально, одна копія залишається в міграційній службі РФ, друга вирушає в Україну. Така заява замінюватиме довідку, яку раніше потрібно було отримувати в уповноважених органах України. Така сама процедура передбачається для українців, охочих отримати дозвіл на проживання в РФ.

Закон набуває чинності з 1 вересня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram