ГоловнаПолітика

САП просить суд конфіскувати заставу за нардепа Полякова

Депутат не дозволяє вдягнути на себе електронний браслет.

САП просить суд конфіскувати заставу за нардепа Полякова
Максим Поляков
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася до суду з клопотанням про стягнення в держбюджет застави в розмірі 304 тис. гривень, внесеної за нардепа Максима Полякова (фракція "Народний фронт").

За словами співрозмовника Українських Новин у САП, клопотання пов'язане з тим, що Поляков не виконав умови судового рішення про запобіжний захід - відмовився носити електронний браслет стеження і здати закордонний паспорт.

Вранці клопотання передадуть у суд.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп мав внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Поляков заставу вніс, але не дозволив правоохоронним органам вдягнути на себе електронний браслет стеження.

Слідство вбачає в діях Полякова ознаки хабарництва на суму 7500 доларів в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати.

Іншому фігуранту "бурштинової справи" нардепові Бориславу Розенблату суд призначив заставу в розмірі 7 млн гривень і теж наказав носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram