ГоловнаПолітика

МЗС закликало українців не піддаватися на провокації РФ зі спрощенням отримання громадянства

Єдиним документом, що засвідчує факт припинення громадянства України, є відповідний указ президента України. 

МЗС закликало українців не піддаватися на провокації РФ зі спрощенням отримання громадянства
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України закликало громадян України не піддаватися на провокації Російської Федерації зі спрощенням отримання російського громадянства.

У МЗС розцінюють ухвалення російським керівництвом закону, який спрощує прийняття російського громадянства громадянами України, як повне нехтування міжнародного права, йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства.

"Розцінюємо такий крок держави-агресора як продовження правової дискримінації і обмеження прав громадян України, які в силу різних обставин живуть або працюють на території Росії, а також на окупованій нею території України. У зв'язку з цим закликаємо громадян України не піддаватися на подібні провокації і вкотре застерігаємо від здійснення поїздок до Російської Федерації", - сказано в документі. 

У МЗС назвали рішення російської влади "свідченням повної зневаги з боку держави-агресора до міжнародного права та суверенітету інших держав", наголосивши, що відмова від громадянства України у формі направлення нотаріально завіреної заяви про відмову від українського громадянства в повноважний орган країни громадянства є нікчемною за своєю суттю і змістом.

"Згідно з чинним законодавством України, єдиним документом, що засвідчує факт припинення громадянства України як шляхом виходу з нього, так і його втрати, є відповідний указ президента України", - нагадали у відомстві.

При цьому в МЗС запевнили, що в разі порушення прав та інтересів у РФ громадяни України отримають всю необхідну консульську підтримку в дипломатичних і консульських установах України.

Нагадаємо, 19 липня Держдума РФ узаконила публічне зречення громадянства України. Російські законодавці затвердили закон, який передбачає позбавлення громадянства за тероризм.

30 липня президент РФ Володимир Путін підписав відповідний закон.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram