ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про Конституційний Суд

Підписаний документ є складовою частиною судової реформи.

Порошенко підписав закон про Конституційний Суд
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Конституційний Суд України", прийнятий Верховною Радою 13 липня.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко підкреслив, що підписаний документ є складовою частиною судової реформи, яка спрямована на забезпечення права громадян України на справедливий суд.

Він також відзначив два принципові нововведення закону. Перше - абсолютно прозорий конкурсний відбір кандидатів у судді. Інша новація полягає в можливості будь-якої юридичної (виключно з представниками держави або місцевого самоврядування) або фізичної особи подати скаргу до Конституційного Суду.

"Якщо людина, пройшовши розгляд своєї справи у звичайних судах, вважає, що закон, який був застосований під час прийняття рішення щодо нього, є неконституційним, то він не повинен більше шукати народних депутатів або президента. Він отримає нарешті право безпосередньо звернутися до Конституційного Суд з конституційною скаргою. І суд повинен розглянути і винести відповідне рішення", - підкреслив Порошенко.

Президент подякував депутатам за підтримку пропозицій, врахованих у відповідному законі.

Нагадаємо, 13 липня Рада прийняла в другому читанні і в цілому нову редакцію закону "Про Конституційний Суд".

Цей проект закону готувався Адміністрацією президента. 11 квітня Рада відхилила аналогічний законопроект №5336-1, але в червні документ знову внесли в парламент під іншим реєстраційним номером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram