ГоловнаПолітика

На екс-прокурора Суса вдягнули електронний браслет і відправили додому в Хмельницький

Захист запевняє, що підозрюваний виконує всі зобов'язання, накладені на нього судом.

На екс-прокурора Суса вдягнули електронний браслет і відправили додому в Хмельницький
Дмитрий Сус

Правоохоронці вдягнули електронний браслет стеження на колишнього слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Дмитра Суса.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дмитренко.

"Наступного дня після рішення суду (тобто 28 липня) Дмитро Миколайович (Сус) під контролем співробітників Національного антикорупційного бюро був доставлений додому, у Хмельницький, і браслет на нього вдягнули", - повідомив адвокат.

Захисник запевняє, що підозрюваний виконує всі зобов'язання, накладені судом. При цьому захист ще не визначився з доцільністю подачі апеляції на запобіжний захід.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина розповів, що САП вирішила подати апеляцію, тому що вважає запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Суса надто м'яким.

"Ми будемо подавати апеляцію", - сказав Козачина.

Нагадаємо, 27 липня Солом'янський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт екс-слідчого з особливо важливих справ ГПУ Суса. Суд виніс рішення про домашній арешт у службовому житлі - в гуртожитку Генпрокуратури. Сусу заборонено покидати гуртожиток у Києві, де він зареєстрований. Також суд зобов'язав Суса носити електронний браслет.

Сус і його адвокати заявили, що домашній арешт у гуртожитку ГПУ неможливий, оскільки він звільнений і там не проживає. Нова його адреса в місті Хмельницькому.

НАБУ підозрює його в розкраданні понад 0,4 млн гривень і відеореєстратора, а також у декларуванні недостовірної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram