ГоловнаПолітика

Ар'єв роздув новий скандал навколо громадянства Саакашвілі

На анкеті Саакашвілі знайшли підроблений підпис. 

Через депутата Верховної Ради Володимира Ар'єва виник новий скандал навколо українського громадянства Михайла Саакашвілі.

Усе почалося ще 27 липня ввечері, коли Ар'єв виклав у своєму фейсбуці якийсь документ, що за його словами, є анкетою, яку необхідно заповнювати перед отриманням громадянства.

"Про політичні підстави втрати Саакашвілі українського громадянства можна сперечатися. А ось щодо юридичних сумнівів немає. Подаючи заяву на громадянство, Саакашвілі сам підписався під тим, що усвідомлює можливість втрати громадянства шляхом подання неправдивих відомостей відповідно до закону України про громадянство. Якби тоді , 2015 року, написав в анкеті чесно - то і громадянство б отримав, і тепер приводу для втрати не дав. Ключове слово - чесно", - написав Ар'єв.

Саакашвілі, який перебуває у США, відреагував на пост Ар'єва тільки через два дні і заявив, що підпис - не його.

Вгорі - підпис з анкети, внизу - підпис Саакашвілі
Вгорі - підпис з анкети, внизу - підпис Саакашвілі

"Я в шоці! Щойно подивився копію анкети, яку опублікував з подачі Адміністрації президента один з лідерів його фракції. На підставі ось цього паперу президент позбавив мене громадянства. Так ось, я з повною відповідальністю стверджую, що це не мій підпис і не мною заповнена анкета! Я вимагаю негайно провести графічну експертизу, тут ми маємо справу з кримінальним злочином! Зараз ви розумієте, наскільки високо в державну владу проникли шахраї", - заявив у відповідь Саакашвілі.

Ар'єв у відповідь звинуватив Саакашвілі в тому, що той отримав громадянство на підставі фальшивих документів.

"Саакашвілі заявив, що на опублікованій мною анкеті не його підпис. Але саме ця анкета міститься в справі Міграційної служби, на підставі якої було надано громадянство. Я почав цікавитися. Виявилося, анкету до Міграційної служби (з якої матеріали пішли в АП) в 2015 році готували і подавали його помічники, а не він сам. Ще заднім числом оформляли. І якщо підпис не Саакашвілі, то виникає нове, ще актуальніше питання - громадянство було надано на підставі фальшивих документів? А це вже набагато серйозніше, ніж просто брехня в анкеті", - написав Ар'єв.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі згідно з рішенням Комісії з питань громадянства.

Рішення прийнято на підставі п.2 ст.19 Закону "Про громадянство", а саме - надання неправдивих даних в анкеті. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА, було зазначено, що він не перебуває під слідством в Україні або за її межами, однак відомо, що на території Грузії Саакашвілі був заочно арештований.

Саакашвілі перебуває у США і не зможе повернутися в Україну без чинних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram