ГоловнаПолітика

Тіллерсон сподівається, що санкції змусять Росію вжити заходів щодо поліпшення відносин зі США

Новий закон не є покаранням, стверджують у Держдепі. 

Тіллерсон сподівається, що санкції змусять Росію вжити заходів щодо поліпшення відносин зі США
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Рекс Тіллерсон прокоментував новий закон про санкції, схвалений цього тижня Палатою представників і Сенатом США.

Про це пише "Голос Америки"

У спеціальній заяві Держдепартамент заявив, що цей законопроект демонструє не бажання покарати Москву за дії в Україні, Сирії та спроби втручання у виборчу кампанію в США 2016 року, а "бажання американців побачити, як Росія вживає заходів, необхідних для поліпшення відносин зі Сполученими Штатами".  

"Ми сподіваємося на майбутню співпрацю між двома нашими країнами над вирішенням основних глобальних проблем, і на те, що ці санкції більше не будуть потрібні", - сказав держсекретар США.

У заяві також наголошується, що Сполучені Штати мають намір "тісно співпрацювати з друзями і союзниками" для того, щоб переконатися, що Росія, Іран і Північна Корея "ясно зрозуміли" адресоване їм законодавцями повідомлення.

Напередодні прес-служба Білого дому поширила власну заяву про те, що президент Дональд Трамп ознайомився з підсумковим варіантом законопроекту, який запроваджує санкції проти Росії, і має намір найближчим часом затвердити його.

Росія у відповідь на закон зажадала вислати з країни американських дипломатів і скоротити число співробітників дипломатичних установ до 455 осіб. Їх також позбавили можливості користуватися дачею в Срібному бору і складом у Москві.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram