ГоловнаПолітика

У СБУ й Генпрокуратури немає претензій до Трояна

Інформація про причетність Трояна до протиправної діяльності не підтвердилася. 

У СБУ й Генпрокуратури немає претензій до Трояна
Фото: mvs.gov.ua

Заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян не є підозрюваним, заявляють у Службі безпеки України.

У суботу, 29 липня, у фейсбуці СБУ з'явився коментар з приводу проведеної цього тижня спецоперації, пов'язаної з документуванням та затриманням трьох осіб, які підозрюються у вимаганні з керівника компанії. Їм обрано запобіжний захід.

"У рамках проведення слідчих дій правоохоронці отримали інформацію про можливу участь у цих протиправних діях заступника міністра МВС України В.Трояна. Незважаючи на статус особи, для встановлення істини, було прийнято рішення про проведення обшуку в житловому приміщенні пана Трояна. За результатами зазначених слідчих дій інформація про можливу причетність пана Трояна до такої протиправної діяльності виявилася недостовірною і не підтвердилася. Таким чином, В.Троян не є підозрюваною особою", - заявили в СБУ.

Нагадаємо, вранці 28 липня Генпрокуратура повідомила про затримання заступника керівника однієї з громадських організацій, його спільника і помічника посадової особи Міністерства внутрішніх справ. Вони вимагали від представника одного з підприємств 1,5 млн гривень "вдаючись до загроз життю і здоров'ю" за вирішення питання розблокування його рахунка і притягнення до відповідальності податківців з інспекції Голосіївського району Києва.

Через кілька годин новинне агентство УНН повідомило про те, що заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян попався на великому хабарі. Сам чиновник і МВС цю інформацію спростували.

Увечері того ж дня стали відомі підозрювані. Ними виявилися помічниця Трояна Світлана Іваштенко, Володимир Бржезінський із ЦК "Азов" і громадянин Шамрай І.М.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram