ГоловнаПолітика

Троян спростував інформацію про його затримання (оновлено)

Троян спростував інформацію про його затримання (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Агентство УНН у п'ятницю заявило, що заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян попався на великому хабарі, але чиновник цю інформацію спростував.

"Якби так було, уявити можна тільки, яке було б кіно", - написав він у листуванні в фейсбуці з журналістом 112 каналу.

Троян повідомив, що близько двох тижнів тому до нього в будинок проник злодій, якого згодом було затримано. І на фото, яким проілюстровано повідомлення про нібито викриття Трояна у хабарництві, він пише пояснювальну за фактом пограбування. "До мене в будинок проник злодій. Ми його затримали і викликали поліцію. Близько двох тижнів тому", - повідомив Троян.

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко в коментарі "Українським новинам" заявив, що МВС про затримання Трояна нічого не відомо. "Вадим Троян перебуває у відпустці", - заявив він.

Раніше сьогодні Генпрокуратура повідомила про затримання заступника керівника однієї з громадських організацій, його спільника і помічника посадової особи Міністерства внутрішніх справ. Вони вимагали від представника одного з підприємств 1,5 млн гривень "із застосуванням погроз життю і здоров'ю".

Гроші зловмисники вимагали в обмін на притягнення Нацполіцією до кримінальної відповідальності працівників Державної фіскальної служби одного з районів Києва. Ці податківці, як зазначають у повідомленні, створювали умисні перешкоди для роботи підприємства. Крім того, за ці гроші підозрювані обіцяли "здійснити фізичний і психологічний тиск на посадових осіб одного з товариств", щоб повернути підприємству гроші через поставки нібито неякісної продукції виробничо-технічного призначення.

Заступнику керівника громадської організації і його спільникові повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що завдало значної шкоди потерпілому, а також одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Помічнику посадової особи міністра внутрішніх справ України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram